Nieuws
23 januari 2016

Feiten en fabels video’s over psoriasis, nu online !

Print E-mail

Feiten en fabels video’s over psoriasis, nu online !

Quality Care programma schiet patiënten te hulp

Vanaf nu biedt QualityCare™ psoriasis ‘feiten en fabel video’s’ over psoriasis aan. Een laagdrempelige en luchtige manier om de meest bekende fabels over psoriasis uit de wereld te helpen en de feiten te bevestigen. Van de in totaal 10 onderwerpen staan er nu 3 online: besmettelijkheid, het effect van zout water en het gebruik van knabbelvisjes. Ze zijn te bekijken na gratis aanmelding op psoriasis.qualitycare.nl.

QualityCare™ psoriasis is een initiatief van LEO Pharma dat is bedoeld om mensen met psoriasis te helpen beter met hun huidaandoening om te gaan. De feiten en fabel video’s informeren mensen op een leuke manier over psoriasis.

En dat is nodig ook. Onlangs maakte het CBS bekend dat ruim 400 duizend mensen in Nederland psoriasis hebben, een stijging van 0,7% ten opzichte van 2004.1 Tegelijkertijd is er nog veel onwetendheid over deze aandoening, zo blijkt uit een onderzoek in Frankrijk onder 1.005 respondenten. Zo’n 62% geeft aan niet zoveel te weten over psoriasis, bijna 30% van de respondenten wil mensen met psoriasis geen wangzoen geven en maar liefst 16% denkt ten onrechte dat psoriasis besmettelijk is.2

Ook wil QualityCare™ met de nieuwe feiten en fabel video’s mensen met psoriasis helpen in hun zoektocht naar verlichting van de symptomen. Want psoriasis is chronisch en het is helaas (nog) niet te genezen. Daarbij is het ook een persoonlijke aandoening, wat bij de ene persoon goede verlichting biedt, hoeft bij de ander helemaal geen effect te hebben. Online zoeken veel psoriasispatiënten naar het ei van Columbus. Hierbij gaat het niet alleen om het gebruik van de beschikbare medicatie die de symptomen kan verlichten, men zoekt ook naar huis-tuin-en keuken- middeltjes om uit te proberen. Er gaan dan ook veel geruchten rond op het internet. Een aantal van deze geruchten heeft QualityCare™ onderzocht en uitgewerkt in de feiten en fabel video’s.

Er zullen in totaal 10 onderwerpen behandeld worden, de eerste 3 onderwerpen staan nu online: besmettelijkheid, het effect van zout water en het gebruik van knabbelvisjes.

Ook gebruik maken van de gratis services van QualityCare™? Schrijf u vandaag nog in!

Psoriasis.qualitycare.nl

 

Bron

  1. http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/gezondheid-welzijn/publicaties/artikelen/archief/2015/ruim-1-2-miljoen-nederlanders-hebben-eczeem-of-psoriasis-2014.htm
  2. Halioua, B. et al. JEADV 2015; DOI: 10.1111/jdv.13095

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
 
Vergeet uw bericht en/of beoordeling niet.