Nieuws
17 oktober 2014

Supersnelle “tattoo killer” maakt indruk

Print E-mail

Supersnelle “tattoo killer” maakt indruk

Nieuwe picoseconde laser maakt einde aan ongewenste huidtatoeages

Heeft u ook ooit een tatoeage op uw huid laten zetten en overweegt u om het weg te laten halen ? Nu is er een supersnelle oplossing voor dit probleem !


Volgens een Amerikaanse Studie in 2013 (Medical Insight Inc.) heeft 1 op de 5 volwassenen (daarvan is 59% vrouw en 41% man) minimaal één tatoeage op de huid. Echter, ongeveer de helft van alle tatoeage dragers (-draagsters) is de tattoo liever kwijt dan rijk. Een nieuwe supersnelle laser is in staat om energiepulsen af te geven met een duur van enkele picoseconden. Het is bekend dat hoe korter de laserpulsen de huid inwerken hoe minder schade er optreedt van de omgevende huidstructuren met dus minder risico’s op littekenvorming. Behalve veiliger blijkt de laser ook in staat te zijn om al na 4 behandelingen zelfs de meest complexe gekleurde tatoeages te doen verdwijnen. De resultaten lijken daarmee beter, sneller en veiliger te zijn dan de traditionele nanoseconde pigmentlasers (zoals Q-switched ruby en Nd:YAG lasers) van dit moment. De studies rapporteerden wel het optreden van zwelling en blaarvorming bij sommige patiënten maar deze verdwenen al binnen één week zonder noemenswaardige littekenvorming. De laserbehandeling is echter niet pijnloos, maar patiënten meldden dat de pijn onmiddellijk na de behandeling verdween. Bij enkele gevallen was er ook pigmentverschuivingen te bemerken van de behandelde huid. Gezien dit laatste raden we aan dat u zich na de behandeling voldoende goed beschermt tegen (felle) zonnestralen.

Voor de behandeling met deze nieuwe laser kunt u in Nederland nog maar terecht bij een enkele behandelkliniek. De verwachting is echter dat meerdere klinieken en centra binnenkort deze laserbehandeling gaan aanbieden. Met deze supersnelle laser kunnen ook andere pigmentafwijkingen zoals levervlekken, sproeten en café au lait vlekken worden behandeld.

Voor meer informatie 
Tobrix

 

Bronnen
– Brauer JA, Reddy KK, Anolik R, Weiss ET, Karen JK, Hale EK, Brightman LA, Bernstein L, Geronemus RG. Successful and rapid treatment of blue and green tattoo pigment with a novel picosecond laser. Arch Dermatol.  2012 Jul;148(7):820-823
– Saedi N, Metelitsa A, Petrell K, Arndt K, Dover JS. Treatment of tattoos with a picosecond Alexandrite laser. Arch Dermatol 2012. Publisehed online September 17, 2012. Doi:10.1001/arcdermatol.2012.2894

Verwante pagina’s
Café au lait macula
Ephelides (Sproeten)
Lentigo solaris

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
 
Vergeet uw bericht en/of beoordeling niet.