Huidbehandelingen

AnaMel® perianale zalf

  • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
  • E-mail

Voor wie is AnaMel zalf bedoeld ?

AnaMel® perianale zalf wordt toegepast voor de lokale behandeling van de volgende indicaties; oppervlakkige en geïnfecteerde wondjes rondom de anus, anale fissuren (kloofjes),anale jeuk, perianaal eczeem en aambeien. AnaMel® perianale zalf wordt helaas niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Wanneer u de zalf via de website www.anamel.nl betaalt u gemiddeld 40% minder. 

Hoe werkt AnaMel zalf ?

AnaMel® perianale zalf bestaat uit een verkoelende zalf in combinatie met zuivere, enzymrijke honing. De verkoelende zalf vermindert de jeuk. De 100% natuurlijke honing werkt wondhelend, antibacterieel en ontstekingsremmend.

Hoe gebruikt u AnaMel zalf ?

De zalf kan 2 tot 4 dag worden aangebracht op de aangedane delen. Voor het aanbrengen van de zalf kunt u een hoesje over de vinger (een vingercondoom) gebruiken. Vingerhoesjes zijn bij uw apotheek verkrijgbaar. 

Wat zijn de verwachte resultaten van AnaMel zalf ?

Het gunstig effect op de huid kunt u na enkele dagen verwachten. Indien u geen effect merkt na 7 dagen of u merkt dat de huidaandoening verergert dient u contact op te nemen met uw behandelende arts.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van AnaMel zalf ?

De zalf kan gedurende de eerste minuten na opbrengen op wondjes een licht prikkelend gevoel geven. Dit prikkelend gevoel verdwijnt na enkele minuten en is geen reden om de behandeling te staken.

Wanneer mag u AnaMel zalf niet gebruiken ?

Indien u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen van de zalf (namelijk arachis oleum, cera alba, glyceryl oleaat, mel en aqua) dient u deze zalf niet te gebruiken.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen ?

Indien er andere (huid)verschijnselen optreden die u in verband brengt met dit middel, raadpleeg dan altijd uw behandelende arts.

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?