Huidbehandelingen

De geschiedenis van Clinique

In augustus 1967 kreeg Carol Philips, de toenmalige redactrice van het Amerikaanse magazine Vogue, de opdracht te onderzoeken hoe mensen echt hun huid zouden moeten verzorgen. Zo ontstond het artikel ‘Can Great Skin be created?’. Hiervoor interviewde zij een van de meest vooraanstaande dermatologen, Dr. Norman Orentreich. In het artikel vertelt Dr. Orentreich o.a. dat je dankzij gezichtsreiniging met zeep, plus exfoliëren en vochtverzorging (alleen waar nodig), tweemaal per dag een mooie, stralende huid creëert.

Het artikel trok de aandacht van de Estée Lauder familie en Mevr. Philips werd aangenomen om Clinique te lanceren ! Het eerste klantgerichte, op allergie geteste, 100% parfumvrije merk werd in september 1968 geïntroduceerd in de cosmetica-industrie.

Het doktersprogramma van reinigen, exfoliëren en vochtverzorging vormde de basis van het nu het beroemde 3-Stappen Huidverzorgingssysteem ! Clinique Laboratories Inc. kreeg het recht deze 3-Stappen producten te distribueren – met dezelfde formules zoals die in de praktijk van de dokter.

Grote schoonmaak, het belang van effectief reinigen

 

STAP 1 : REINIGEN => FACIAL SOAP

Clinique foaming soap

Clinique Liquid Facial Soap Extra-Mild

Clinique Liquid Facial Soap Mild

Clinique Liquid Facial Soap Oily Skin

 • Facial Soap Extra Mild / Liquid Facial Soap Extra-Mild
  Ultra zachte reiniging voor de droge huidtypes
 • Facial Soap Mild / Liquid Facial Soap Mild
  Voor de droge, gemengde huidtypes.
 • Facial Soap Extra-Strength / Liquid Facial Soap Extra-Strength
  Voor de vette huidtypes.
 • Foaming Sonic Facial Soap Voor alle huidtype

Clinique Clarifying lotion

 • Clarifying Lotion 1 : voor de zeer droge tot droge huid
 • Clarifying Lotion 2 : voor de gecombineerd droge huid
 • Clarifying Lotion 3 : voor de gecombineerd vette huid
 • Clarifying Lotion 4 : voor de vette huid

Clarifying Lotion 1.0

Deze alcoholvrije lotion is bedoeld voor mensen die een intolerantie hebben voor alcohol of een aversie hebben tegen alcohol. Omwille van de unieke alcoholvrije formulering, is het niveau van exfoliëren gelijk aan die van Clarifying Lotion 1 en daarom geschikt voor alle huidtypes.

Clinique Mositurizing lotion

 • Dramatically Different Moisturizing Cream:
  Voor de zeer droge en gecombineerd droge huid
 • Dramatically Different Moisturizing Lotion+:
  Voor de zeer droge en gecombineerd droge huid
 • Dramatically Different Moisturizing Gel:
  Voor de gecombineerde vette en vette huid

Grote schoonmaak, het belang van effectief reinigen

 

Zwitserse precisie gemaakte innovatie op het gebied van reiniging.
Een innovatie die de huid compleet zal veranderen.

Clinique’s huidige dermatologen Dr. David en Dr. Catherine Orentreich, zoon en dochter van Norman Orentreich, adviseren hun patiënten om altijd goed te reinigen. “Een huid die op de juiste manier schoon gemaakt wordt, mild maar grondig, is beter voorbereid op de verzorgende producten die daarna volgen.”

Clinique’s Sonic System Purifying Cleansing Brush is een reinigingssysteem dat veilig is, mild en effectief, en geschikt voor alle huidtypes.

 

 

Het design

De Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush heeft een unieke vorm voor optimaal resultaat.

 • Het ovale borstelkopje werd zo ontworpen dat het precies bij de moeilijk te bereiken delen van het gezicht kan komen, zoals de neus, haarlijn en kin.
 • De afgeronde borstelhaartjes in twee sterkten geven een milde reiniging op maat :
 • Het lichtgroene deel heeft kortere, meer stevige haartjes die plekken waar de talgaanmaak sterker is en poriën snel verstopt raken –zoals de T zone- waarmee je gemakkelijk en efficiënt kan reinigen.
 • De witte haartjes zijn zachter en soepeler, bedoeld voor de grotere, meer fragiele delen van het gezicht zoals de wangen.
 • Zwitserse Sonische Techniek staat voor top kwaliteit, ook in productietechniek. De sonische vibraties, gecombineerd met de unieke borstelsamenstelling, masseren de huid zachtjes. Vuil en vet trillen veel effectiever los dan bij wasbewegingen met de hand, en verbeteren zo de algehele conditie en gezondheid van de huid.
 • De ‘body’ ligt door zijn ergonomische vorm gemakkelijk in de hand en zorgt ervoor dat de borstel plat kan liggen om na gebruik goed te drogen.
 • De borstel is praktisch om mee te nemen en gemakkelijk in gebruik, en omdat hij waterproof is, kan hij ook onder de douche of aan de wastafel gebruikt worden.
 • Eenmaal opgeladen heeft de batterij een levensduur van 3 uur. Het LED lampje op de body geeft aan wanneer de batterij leeg raakt.
 • De self-timer schakelt de borstel automatisch na 30 seconden uit, de aanbevolen gebruikstijd van de Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush voor de meeste huidtypes. Als de huid aan de borstel gewend is, kan de gebruikstijd worden uitgebreid tot 1 minuut, tweemaal per dag.

Zelfs de meest effectieve borstel is pas optimaal in combinatie met het juiste cleansingproduct. De Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush werkt in synergie met de zepen – compact, vloeibaar of Foaming Sonic Facial Soap uit het 3-Stappen Systeem. Samen zorgen ze voor een zalige ervaring die de huid transformeert.

Sterker nog, 97% van de gebruiksters vonden dat de borstel de huid zachtjes ontdeed van vuil, vet en onzuiverheden. 94% vond dat de huid er schoner en stralender uit zag.
Het resultaat is simpel: een mooie huid wordt nòg mooier.

HOE TE GEBRUIKEN ?

Verrwijder eerst alle make-up, ook van de ogen. Breng wat -op het huidtype afgestemde- 3-Stappen Facial Soap of Foaming Sonic Facial Soap rechtstreeks op de vochtige borstel en druk de startknop in. Masseer zachtjes voorhoofd, neus en kin met de zachte borstelhaartjes, schakel dan over naar de groene haartjes over de T-zone.
Je hoeft geen druk uit te oefenen, laat de borstel gewoon zachtjes over de huid glijden als een computermuis over een mousepad.

Clinique foaming facial sonic hoe gebruiken

Anti-blemish solutions

Puistjes vormen een huidprobleem dat voorkomt bij mannen en vrouwen van alle leeftijden en etnische achtergronden. Ze zijn niet alleen een oppervlakkig probleem, ze kunnen ook een emotioneel aspect hebben door mensen verlegen en onzeker te maken.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die last hebben van  puistjes diverse oplossingen uitproberen. De huid kan echter geïrriteerd en droog raken. Bij Clinique vinden we dat puistjes in de eerste plaats bestreden moeten worden door de huid mild, maar effectief te reinigen. Op die manier worden bacteriën, vuil, vet en onzuiverheden die puistjes veroorzaken, verwijderd
zonder dat de toch al geïrriteerde huid te veel wordt
uitgedroogd. En zelf gaan we ons er ook weer beter van
voelen

Clinique anti blemish-Brush & gel

Anti-Blemish Solutions Cleansing Gel en Anti-Blemish Solutions Deep Cleansing Brush Head.

Een milde, effectieve cleanser die de huid reinigt van bacteriën, vuil, vet en onzuiverheden die puistjes veroorzaken. Anti-Blemish Solutions Cleansing Gel houdt de huid vrij van bacteriën, vuil, vet en onzuiverheden die puistjes veroorzaken, dankzij de kenmerkende, baanbrekende, viervoudige technologie van Clinique voor een effectieve en milde behandeling van puistjes en mee-eters.

 1. Anti-Bacterieël
 2. Controleert de talgproductie
 3. Niet-irriterend
 4. Exfolieert

Vetvrij. Niet-comedogeen. Dermatologisch getest. Op allergie getest. 100% parfumvrij. Mild genoeg voor gebruik tweemaal per dag op gezicht en bovenlichaam (rug, decolleté en armen).

De anti-blemish productlijn bestaat uit:

 

Cleansing Foam: Milde, schuimende gezichtsreiniger. Maakt de poriën vrij. Minimaliseert de talgproductie. Voorkomt puistjes.

Clarifying Lotion: Exfoliërende lotion met talgabsorberende poeders.

All-Over Clearing Treatment: Vetvrije moisturizer die de huid comfort geeft. Houdt het uitbreken van puistjes tegen

ANTI BLEMISH

Cleansing Bar for Face & Body: Zachte en doeltreffende reiniging. Bestrijdt bacteriën, kan ook gebruikt worden voor het lichaam

Clinique anti blemish bar

Clinical Clearing Gel: een verzorgende gel die puistjes onmiddellijk vermindert, de huid herstelt en de vorming van nieuwe puistjes tegengaat. Klinisch bewezen resultaten. Kan plaatselijk of op het hele gezicht, de rug en het decolleté aangebracht worden.

Clinique-Anti-Blemish-Solutions-Clinical-Clearing-Gel

Clearing Concealer: Praktische tube die puistjes camoufleert en geneest. Bestaat in 4 kleuren (3 beige tinten en 1 groene).

Clinique anti blemisch concealer

Oil Control Cleansing Mask: Kleimasker dat de talgproductie vermindert en controleert. Verzorgt de puistjes en houdt de huid zuiver.

Clinique Anti-Blemish Solutions Oil Control Cleansing Mask Icon

Liquid Makeup: Frisse foundation die zorgt voor een natuurlijk effect. Niet irriterende, vetvrije make-up die oneffenheden en onzuiverheden helpt te verbergen en roodheid te neutraliseren

Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup

BB Cream SPF 40: UVA & UVB bescherming, blijft de hele dag zitten. Bevat lichtreflecterende deeltjes, biedt een matte finish

Clinique anti blemish spf 40

Nieuw bij Clinique

Clinique introduceert de NIEUWE Moisture Surge™ 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator, een weldadige gel-crème vochtverzorger die snel wordt opgenomen en een ongeëvenaarde, 72-uurs onafgebroken hydratatie geeft, zelfs na het wassen van je gezicht. Moisture Surge™ 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator vermindert zichtbare fijne lijntjes, schilfertjes en dat gespannen gevoel door uitdroging. De natuurlijke huidbarrière wordt door langdurig gebruik versterkt, net als het vermogen om vocht in te sluiten. En zo krijg je een eindeloos frisse, gezonde en ‘volle’ huid. 

Een exclusieve ‘Auto-Replenishing Technology’ pept het vochtpeil van de huid onmiddellijk op en helpt de huid zijn eigen interne vochtbron te activeren om zo een non-stop huidverfrissende hydratatie aan te leveren. Al dat vocht wordt vervolgens in de huid gesealed en geeft een gezonde, dauwachtige glans. 

Nieuwe oplossingen tegen mee-eters!

Blackhead Solutions

7 day deep pore cleanse & scrub

Een veelzijdige formule die als dagelijks reiniging en scrub of al diepreinigend masker kan worden gebruikt om mee-eters te verwijderen. Geschikt voor alle huidtypes.

Blackhead Solutions

Self heating blackhead extractor

Een unieke en effectieve formule die zich op verstopte poriën richt om mee-eters te verwijderen samen met overtollig talg, vuil en afvalstoffen, die kunnen leiden tot mee-eters. Geschikt voor alle huidtypes.

Gebruiksaanwijzingen

Bezoek onze website voor meer info www.clinique.nl

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

 • Ja
 • Een beetje
 • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?