Huidbehandelingen

Dermasilk® verbandkleding

  • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
  • E-mail

Voor wie is Dermasilk verbandkleding bedoeld ?

Dermasilk® is een verbandmiddel dat op voorschrift van de behandelend arts kan worden verkregen bij de apotheek. Behalve verbandmiddelen zijn er ook kledingstukken verkrijgbaar. Deze producten kunnen ook rechtstreeks bij de fabrikant Mediq Medeco worden besteld via de website www.dermasilk.nl  Dermasilk® wordt voorgeschreven als ondersteunend hulpmiddel bij de behandeling van huidaandoeningen die gepaard gaan met jeuk en gevoelige huid zoals atopisch eczeem, contactallergisch eczeem, handezeem, ichthyosis, droge huid en psoriasis. Bij de bovengenoemde huidaandoeningen is jeuk een groot probleem. Door de hevige jeuk gaat men krabben en raakt de huid nog meer beschadigd. Het krabben gaat door waardoor het genezingsproces continu verstoord wordt. Andere oorzaken van verergering zijn o.a. transpireren, beschadiging van de huid door kleding (wol, katoen), en huidinfecties. Eén van de pijlers van de behandeling van eczeem is om de beschadiging van de huid, de infecties en het krabben te bestrijden. Om deze reden kan de toepassing van Dermasilk verbandmiddelen zeer zinvol zijn.

Waar wordt Dermasilk verbandkleding van gemaakt ?

Het gebruik van wol en acryl kleding irriteert vaak de huid met eczeem. Katoenvezels hebben meestal een lengte van 2 – 3 cm die samen tot een, niet gladde, draad worden gemaakt. Dermasilk® verbandzijde is de enige natuurlijke vezel (800-1200 meter lang) die volledig glad is waardoor het materiaal niet irriteert. Dermasilk® verbandzijde is vervaardigd van 100% ongebleekte, ongeverfde natuurzijde. Dermasilk® verbandzijde beschermt de huid tegen beschadiging door krabben en door textiel, waardoor bij gebruik roodheid en jeuk zullen afnemen en de slaap zal verbeteren. Daarnaast heeft Dermasilk® verbandzijde een anti-bacteriële werking waardoor infecties en jeuk worden voorkomen. Dermasilk® verbandzijde is zeer goed vocht- en luchtdoorlatend waardoor geen transpiratie of warmtestuwing optreedt. Door deze eigenschappen versnelt Dermasilk® verbandzijde het genezingsproces bij eczeem en andere jeukende huidaandoeningen zoals psoriasis.

AEGIS™
Dermasilk® verbandzijde heeft een anti-bacteriële werking door toepassing van AEGIS™. AEGIS™ is geen chemische toevoeging die kan verdampen of worden uitgespoeld, maar een permanente bewerking van het oppervlak van de zijden draad waardoor bacteriën op een mechanische wijze worden gedood en groei van bacteriën wordt voorkomen. Hierdoor nemen jeuk en roodheid af.

DERMASILK® VERBANDZIJDE HEEFT DE VOLGENDE EIGENSCHAPPEN:
● Voorkomt huidbeschadiging door kleding of door krabben bij eczeem of andere huidaandoeningen. Roodheid en jeuk worden minder en het slapen verbetert. Het genezingsproces wordt hierdoor versneld.
● In combinatie met zalf versterkt het de werking van zalf.
● Beschermt tegen infecties door de speciale AEGIS® anti-bacteriële bewerking, waardoor jeuk en roodheid afnemen.
● Dermasilk® verbandzijde draagt zeer comfortabel. De gebruikte zijde is vederlicht, zeer goed ademend en vochtdoorlatend waardoor transpiratie en warmtestuwing wordt voorkomen.
● Dermasilk® verbandzijde is rekbaar waardoor het goed past en aansluit op de huid.

De kleding lijn van Dermasilk

De kledinglijn is zeer uitgebreid. Er bestaan verbandmiddelen speciaal voor baby’s en verbandmiddelen voor kinderen en volwassenen. Zo zijn er onder andere gezichtsmaskers, handschoenen, sokken, gezichtsmaskers en pyjama’s beschikbaar.

Wat zijn de effecten van het dragen van Dermasilk verbandkleding ?

Dermasilk® is effectief door de combinatie van zijde en een antimicrobiële bescherming (AEM 5772/5 molecuul) die bacteriën en schimmels bestrijdt. Dermasilk® helpt de huid te genezen in vier fasen:

  1. Vermindert de infectie en jeuk; 90% van het eczeem is besmet met bacteriën en schimmels, die jeuk veroorzaken en de genezing vertragen. Dermasilk® bestrijdt de infectie met bacteriën en schimmels en vermindert de infectie. De huid bouwt de eigen natuurlijke afweer weer op en de jeuk verdwijnt.
  2. Vermindert irritatie van de huid; De gevoelige eczeem huid wilt u niet blootstellen aan irriterend textiel. Katoenen vezels zijn slechts 2-3 cm lang, en de duizenden uiteinden irriteren de gevoelige huid. Dermasilk® is vervaardigd van zijde met een gladde vezel, rond en tot 1 km lang. De lange, ronde vezels verminderen irritatie en wrijving tegen uw huid.
  3. Voorkomt transpiratie; Transpiratie is een negatieve factor bij eczeem, hierdoor neemt namelijk jeuk toe en bemoeilijkt de genezing. Katoen neemt slechts 10% van zijn gewicht in vocht op en voelt dus koud en vochtig aan. Dermasilk® verbandzijde neemt 30% van zijn gewicht in vocht op. Het voelt droog en comfortabel, zelfs bij transpiratie. Dermasilk® koelt de warmte maar verwarmt ook de afgekoelde huid.
  4. Beschermt tegen krabben; Transpiratie is een negatieve factor bij eczeem, hierdoor neemt namelijk jeuk toe en bemoeilijkt de genezing. Katoen neemt slechts 10% van zijn gewicht in vocht op en voelt dus koud en vochtig aan.

Zijn er bijwerkingen of nadelen aan Dermasilk verbandkleding ?

Er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen van Dermasilk® bekend.

Hoe wast u Dermasilk verbandkleding ?

Dermasilk® verbandzijde kan eenvoudig gewassen worden met een neutraal wasmiddel of zoals het eigen haar met neutrale shampoo. Vermijd wasverzachter en was met de hand of in de wasmachine met een wolwasprogramma tot 40 graden. Door het gladde oppervlak van zijde worden vuil en zalf eenvoudig verwijderd. Goed naspoelen met schoon water om zeepresten te verwijderen. Dermasilk® verbandzijde kan niet in de droogtrommel. In verband met verschonen is het raadzaam te beschikken over meerdere verbandpakken.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen ?

Indien er een bijwerking optreedt die u in verband brengt met het gebruik van Dermasilk® verbandzijde dient u dit te melden aan uw behandelend arts.

Downloads

Dermasilk patientenfolder NL 2018

Dermasilk receptformulier NL 2018

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?