Huidbehandelingen

Drs Leenarts huidverzorging

 • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
 • E-mail

Wie is Drs Leenarts?

 

Marjolein Leenarts is werkzaam als dermatoloog in het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk, een ziekenhuis dat bekend staat om haar expertise op het gebied van huid- en brandwonden. Als dermatoloog weet Marjolein welke ingrediënten werkzaam zijn, en welke stoffen je beter kunt vermijden. Dit was voor Marjolein Leenarts de reden huidverzorgingsproducten te ontwikkelen voor kinderen en volwassenen, met alleen allergeenvrije ingrediënten die écht wat doen voor de huid, én die ook nog eens betaalbaar zijn!

Advies van Drs Leenarts

Daarnaast heeft Marjolein Leenarts als missie betrouwbare informatie te geven over wat goed is voor de huid en wat niet. Er wordt tegenwoordig zoveel onzin beweerd in de media! Heb je een bepaalde vraag, wil je graag iets meer weten over een bepaalde huidaandoening of ben je geïnteresseerd in verantwoorde  huidverzorging? Dan kun je terecht op de website van Drs Leenarts of op haar eigen YouTube kanaal. Een goede huidverzorging begint immers met betrouwbaar advies.

Producten van Drs Leenarts

De producten uit de productlijn van Drs Leenarts bestaan uit algemene huidverzorgingsproducten zoals, gezichtscrèmes, zonnebrandcrèmebody lotion of handcrème, maar ook uit ‘problem solvers’, speciaal ontwikkeld voor de verzorging van huidaandoeningen zoals berg bij baby’s, waterpokken of smetplekken bij ouderen.

Alle producten zijn geschikt voor ieder huidtype; jong en oud, licht en donker. Alle Drs Leenarts huidverzorgingsproducten zijn erkend met het internationale keurmerk ‘Allergy Certified’. Deze certificering bevestigt dat geen van de huidverzorgingsproducten allergenen bevatten en dat ze daarom ook voor de meest gevoelige huid geschikt zijn.

De gehele productlijn is verkrijgbaar op de website van Drs Leenarts en in de Etos.

Dat de producten écht doen wat ze beloven wordt bevestigd door de enthousiaste reacties van consumenten die de producten van Drs Leenarts reeds hebben ontdekt. Ook nieuwsgierig geworden? Een aantal producten is ook verkrijgbaar in mini verpakking, een handige manier om de producten eens te proberen.

Gezichtscrèmes Dagcrème SPF 25 en Dag & Nachtcrème

 • gezichtsverzorging zonder parfum of allergenen én Allergy Certified!
 • met sheabutter, kokosolie en antioxidanten.
 • geschikt voor man, vrouw en ieder huidtype.
 • zuurstof- en bacterievrij dmv een pompje.
 • betrouwbaar en betaalbaar
Dr Leenarts Dag & Nachtcrème en Dagcrème met SPF

Juist het meest gevoelige deel van de huid, je gezicht, wil je zo goed mogelijk verzorgen! De gezichtscrèmes bevatten ingrediënten zoals niacinamide en glycerine die zorgen voor herstel van de huidbarrière. De combinatie van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten (zoals sheabutter en kokosolie ) zorgen voor een heerlijke zachte, gezonde huid.

Het verschil tussen de twee producten is de toevoeging van zonnefilters in de Dagcrème SPF 25. Uiteraard bevat de Dagcrème SPF 25  slechts verantwoorde organische UV filters (UVA én UVB). UV bescherming is verreweg de beste manier om rimpels te voorkomen, vandaar het advies van Drs Leenarts om élke dag, ook als het bewolkt is, een gezichtscrème met factor te smeren. Voor ‘s nachts en voor iedereen die toch liever een crème zonder UV filters aanbrengt, is de Dag & Nachtcrème perfect.

Op de website van Drs Leenarts vind je meer informatie over de Drs Leenarts Dagcreme SPF 25  en de Drs Leenarts Dag & Nachtcreme of bekijk deze filmpjes Drs Leenarts Dagcreme SPF25 en Drs Leenarts Dag & Nachtcrème.

Suncare

 • ontwikkeld voor kinderen én volwassenen, waterresistant.
 • verantwoorde zonnefilters, geen nanodeeltjes of oxybenzon.
 • parfumvrij, Allergy Certified.
Drs Leenarts Suncare

De ingrediënten van de Suncare SPF 30 zijn zodanig gekozen dat de kans op een allergische reactie heel erg laag is. Bij de ontwikkeling van de Suncare SPF 30 heeft Drs Leenarts bewust gekozen voor factor (SPF) 30, omdat het verschil met factor (SPF) 50 in bescherming maar 1% is. Factor 30 beschermt 97%  en factor 50 98%. Tevens laat onderzoek zien dat men langer in de zon blijft zitten met een factor 50 omdat men ten onrechte denkt niet meer te kunnen verbranden.

Op de website van Drs Leenarts vind je meer informatie over de Drs Leenarts Suncare SPF 30 of bekijk dit filmpje.

Bodycrème met 5 % Ureum

Drs Leenarts Herstellende Bodycrème
 • intensieve verzorging voor droge, schilferende, jeukende huid.
 • hydrateert en kalmeert.
 • ook zeer geschikt voor cosmetische ondersteuning bij de verzorging van eczeem en psoriasis.
 • Allergy Certified, vegan, parfumvrij, geschikt voor de meest gevoelige huid.

De met zorg gekozen combinatie van ingrediënten als sheabutter en vitaminecomplex met huideigen lipiden zorgt voor een optimale hydratatie en helpt de huidbarrière te herstellen. Bovendien bevat de Drs Leenarts Bodycrème maar liefst 5% ureum. Het ingrediënt ureum is een van de zogenaamde ‘Natural Moisturizing Factors’ en is bijzonder omdat het vocht vasthoudt in de huid. Ook zorgt het ervoor dat overtollige huidschilfers verdwijnen. De zachte basis zorgt voor een makkelijk uitsmeerbare bodycrème, die ook nog eens goed intrekt. De crème is geschikt voor iedereen vanaf 1 jaar.

Op de website van Drs Leenarts vind je meer informatie over de Drs Leenarts Herstellende Bodycrème of bekijk dit fimpje.

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

 • Ja
 • Een beetje
 • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?