Huidbehandelingen

LOYON® oplossing

 • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
 • E-mail

Voor wie is LOYON® oplossing bedoeld 

LOYON® wordt toegepast voor een zachte, fysieke verwijdering van schilfers en korstvorming op de huid, bijvoorbeeld bij psoriasis capitis, seborrhoisch eczeem, ernstige roos of berg (bij baby’s) op het hoofd.

CONTRAINDICATIES

 • LOYON® mag niet worden gebruikt bij bekende overgevoeligheid voor de bestanddelen. Bij eventueel optredende allergische reacties moet LOYON® direct verwijderd en afgespoeld worden.
 • LOYON® mag niet gelijktijdig met andere verzorgings- en cosmeticaproducten worden gebruikt omdat hier op dit moment nog geen ervaring mee is opgedaan.

LOYON® oplossing is zonder recept bij uw arts verkrijgbaar en wordt niet door uw ziektekostenverzekeraar vergoed
15 ml oplossing: kost ongeveer EUR 9,76
50 ml oplossing: kost ongeveer EUR 24,80

Wat houdt de behandeling met LOYON® oplossing in

WERKING
Dit middel bevat als werkzame stoffen dicaprylyl carbonaat en dimeticonen. Vanwege de bijzondere doordringende eigenschappen van deze stoffen is LOYON® in staat onder schilfers en korstvorming te dringen, en deze van de huid los te maken. Door de zachte, fysieke verwijdering van schilfers en korstvorming worden de bij mechanische verwijdering vaak optredende bloedige schaafwonden voorkomen

GEBRUIKSINSTRUCTIES:
Volg onderstaande instructies nauwkeurig op.
Deze verpakking bevat twee applicatiehulpmiddelen waaruit u zelf kunt kiezen: een pipet en een spraykop.
De spraykop is vooral geschikt voor het zelf behandelen van moeilijk bereikbare plaatsen op het lichaam en voor het behandelen van grotere huidoppervlakken.
De pipet moet bij voorkeur worden gebruikt bij het behandelen van zuigelingen of kleine kinderen om contact met ogen of slijmvliezen en het inademen van de sproei-nevel te voorkomen. Bovendien is de pipet bijzonder geschikt voor toepassing op het hoofd, omdat het een nauwkeurig aanbrengen tussen de haren mogelijk maakt.

Loyon-pipet

Loyon- spray

VOORBEREIDING / BEWAREN

 • Zet de flacon op een vlak oppervlak en leg papieren handdoekjes klaar.
 • Als u de spraykop gebruikt, verwijdert u de schroefdop en schroeft u in plaats daarvan de spraykop op de flacon.
 • Na gebruik kunt u deze op de flacon laten zitten. De flacon moet in dit geval rechtop bewaard worden.
 • Als u LOYON® met de pipet opbrengt, sluit u de flacon na gebruik weer met de schroefdop.
 • Maak de pipet na gebruik altijd helemaal leeg en wrijf hem grondig schoon met een papieren handdoekje.
 • Tip: Bewaar de pipet voor het volgende gebruik indien mogelijk rechtop met de opening naar beneden, bijvoorbeeld in een beker of een glas.

AANBRENGEN VAN LOYON®

LOYON® moet direct op de droge huid worden aangebracht.

 1. Breng de oplossing op de betrokken plekken aan met de bijgeleverde pipet of spraykop: Breng LOYON® druppelsgewijs aan op de betrokken plekken met de bijgeleverde pipet of spraykop. Verdeel de oplossing door hem licht in te masseren. De betrokken plekken moeten goed bedekt zijn. Een teveel aan oplossing kan met de klaar gelegde papieren handdoeken worden afgedept.
 1. Inwerktijd: Laat de oplossing ten minste 3 uur intrekken. Een langere inwerktijd, bijvoorbeeld de hele nacht, is ook mogelijk.
 1. Afwassen na de behandeling: Na de inwerktijd kan LOYON® met een milde shampoo of waslotion afgewassen worden.
 1. Duur van de behandeling: 1x daags gedurende 3 tot 7 dagen behandelen. Afhankelijk van de behoefte en de ernst van de ziekte, kan de behandeling vaak meerdere malen per dag of over langere periode herhaald worden. Mochten de symptomen ondanks de behandeling verergeren, neem dan contact op met uw arts.
 1. Toepassing bij bepaalde patiënten: LOYON® is geschikt voor alle leeftijden en kan ook eenvoudig worden toegepast tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Bovendien is LOYON® ook geschikt voor patiënten met een verminderde lever-of nierfunctie.

Welke bijwerkingen kunt u van LOYON® oplossing verwachten

In zeldzame gevallen kunnen allergische reacties of plaatselijke irritaties optreden.

Welke voorzorgsmaatregelen moet u nemen tijdens de behandeling met LOYON® oplossing

 • LOYON® is uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik.
 • Bij de toepassing van LOYON® moet u er op letten dat de oplossing niet in contact komt met de ogen of slijmvliezen, en dat de sproei-nevel niet wordt ingeademd. Bij per ongeluk contact met de ogen, gedurende 10 tot 15 minuten spoelen met een ruime hoeveelheid water. Bij aanhoudende irritatie raadpleegt u uw arts.
 • Als LOYON® per ongeluk wordt gemorst, bestaat het risico op uitglijden. Verwijder om die reden gemorste vloeistof direct.
 • LOYON® kan bij contact met kleding of andere kwetsbare oppervlakken vlekken veroorzaken. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van het product.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen

Waarschuw uw arts of apotheker indien u bijwerkingen bemerkt waar u zorgen over maakt en/of die niet in de bijsluiter vermeld staan

 

Download

Patienten brochure LOYON

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

 • Ja
 • Een beetje
 • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?