Huidbehandelingen

NasuMel® neuszalf

  • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
  • E-mail

Voor wie is NasuMel neuszalf bedoeld ?

NasuMel®  neuszalf kan worden toegepast  voor:
– korstjes in de neus
– (postchirurgische) behandeling en preventie van al dan niet geïnfecteerde wondjes in de neus en tengevolge daarvan korstvorming in de neus.
– behandeling van droog, geïrriteerd of beschadigd neusslijmvlies, bijvoorbeeld als gevolg van het chronisch gebruik van corticosteroïd neussprays of door gebruik van CPAP (slaap apneu) maar ook tijdens wintersporten
– bij bloedneuzen
NasuMel® neuszalf is verkrijgbaar bij uw apotheek of te bestellen via kno-winkel.nl Bestellen via kno-winkel.nl is voordeliger voor u en het is altijd in voorraad. U heeft uw bestelling snel in huis.

Hoe werkt NasuMel neuszalf ?

NasuMel® neuszalf bevat zuivere honing en ondersteunt de heling van wondjes in de neus. Het helpt bij het herstel van beschadigd slijmvlies en voorkomt en verweekt korstjes in de neus. NasuMel® neuszalf biedt bacteriële bescherming en heeft wondreinigende werking.

Wat zit er in NasuMel neuszalf ?

NasuMel® neuszalf is goed smeerbaar en bestaat uit een – voor het neusslijmvlies – verzorgende zalf in combinatie met zuivere honing. Het heeft een lage pH en bevat geen stoffen waarvan bekend is dat die allergische reacties kunnen oproepen. NasuMel® neuszalf bevat geen corticosteroïden of antibiotica en kan daarom veilig voor langere tijd worden gebruikt. NasuMel® neuszalf is geschikt voor alle leeftijden en bevat de volgende ingrediënten: Arachis oleum, cera alba, glyceryl oleate, mel, aqua

Hoe gebruikt u NasuMel neuszalf ?

NasuMel® neuszalf kan dagelijks 2 tot 4 maal daags worden aangebracht in de neus totdat de neusslijmvlies hersteld is.

Wanneer merkt u effect van NasuMel neuszalf ?

In de meeste gevallen is het verzachtende effect van de zalf  al vrijwel direct merkbaar. De neussslijmvlies zal na 2 tot 3 dagen weer herstellen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van NasuMel neuszalf ?

De zalf kan gedurende de eerste minuten na opbrengen op wondjes een licht prikkelend gevoel geven. Dit prikkelend gevoel verdwijnt na enkele minuten en is geen reden om de behandeling te staken.

Waar moet u op letten als u NasuMel zalf gebruikt ?

Indien u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen van de zalf (namelijk arachis oleum, cera alba, glyceryl oleaat, mel en aqua) dient u deze zalf niet te gebruiken.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen  ?

Indien er andere (huid)verschijnselen optreden die u in verband brengt met dit middel, raadpleeg dan altijd uw behandelende arts.

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?