Huidbehandelingen

Voor wie is PadyCare bedoeld ?

PadyCare is een zijdezacht verbandmiddel met een antibacteriële zilverstructuur voor de behandeling van atopisch eczeem en andere chronische huidaandoeningen. PadyCare verbandmiddelen worden in Nederland helaas niet vergoed. PadyCare bestrijdt huidinfecties, zorgt voor een afname van jeuk en roodheid, remt ontstekingen op de huid en draagt bij aan een betere nachtrust. PadyCare is opgebouwd uit een gladde, zijdezachte polyamide-microvezel omhuld met een verzilverde actieve antibacteriële laag.

PadyCare verbandkleding kan worden voorgeschreven bij de behandeling van atopisch eczeem, contactallergisch eczeem, chronische huidproblemen, psoriasis, gevoelige en geïrriteerde huid, smetplekken, bacteriële- en schimmelinfecties van de huid

Hoe werkt PadyCare ?

-Antibacterieel: Een van de belangrijkste boosdoeners voor het ontstaan van ontstekingen is de stafylokok Aureus. Uit klinische studies is gebleken dat het zilver in PadyCare deze bacterie snel elimineert en dat deze bacterie bij het blijvend dragen van de verbanden ook voor langere tijd wegblijft. De huid wordt rustiger, waardoor infecties, roodheid en jeuk afnemen.
-Rustgevend: Het dragen van de PadyCare verbanden geeft rust aan de huid, het krabben neemt af en de nachtrust verbetert duidelijk.
-Vochtregulerend: PadyCare zorgt voor een goede vochtregulatie. Transpiratie wordt opgenomen door het PadyCare verband en verdampt vervolgens. Hierdoor ontstaat er een optimaal huidklimaat.
-Geurneutraliserend: De huid die geïrriteerd is kan soms vervelende luchtjes geven. Dit komt door de combinatie van transpiratie en de aanwezige schimmels en bacteriën. Door de antibacteriële werking van het zilver in PadyCare worden de schimmels en bacteriën afgebroken en daardoor werkt PadyCare geurneutraliserend.
-Thermodynamisch: Door de unieke structuur van het verband heeft PadyCare een thermodynamische werking. De combinatie van zachte vezels met een zilveren werkzame laag zorgen voor de juiste temperatuur en vochtregulatie voor de kwetsbare huid.

Hoe moet u PadyCare gebruiken ?

Overdag: onder uw kleding voor een beschermende en herstellende werking.
’s Nachts: als pyjama voor een herstellende werking

UITGEBREID ASSORTIMENT
Het PadyCare assortiment bevat verbandmiddel voor zowel baby’s, kinderen en volwassenen. Voor elke locatie op het lichaam biedt PadyCare aparte verbandmiddel in verschillende maten.

Wat Is het effect van het dragen van PadyCare kleding ?

Het dagelijks dragen van PadyCare kleding zorgt ervoor dat de huid rustiger wordt. De huid wordt minder rood en jeukt minder .

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van PadyCare ?

Er zijn geen noemenswaardige bijwerkingen van PadyCare verbandkleding bekend.

Waar moet u op letten als u PadyCare kleding gebruikt ?

-Kan ik PadyCare wassen?
PadyCare kan eenvoudig op maximaal 30 °C worden gewassen en droogt snel. Een uitgebreide wasinstructie is bijgevoegd in de verpakkingen.

-Hoe lang moet ik PadyCare dragen?
Het wordt aangeraden om de PadyCare verbandmiddel dag en nacht te dragen. Hoe langer u het draagt des te beter het effect. Overdag heeft het een beschermende werking tegen de schadelijke invloeden van buitenaf en het schuren van uw kleding, ’s nachts geeft het een herstellende en rustgevende werking.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen ?

Indien er een bijwerking optreedt die u in verband brengt met het gebruik van PadyCare verbandkleding dient u dit te melden aan uw behandelend arts. 

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?