Nieuws
22 april 2014

Puistvrij met hoge dosis isotretinoine

Print E-mail

Puistvrij met hoge dosis isotretinoine

isotretinoine voor acne

Met slikken van de puistjes af

Ernstige acne vulgaris en acne conglobata worden in de regel met een 6 maanden kuur met isotretinoine capsules behandeld. Het succespercentage ligt tussen 90-95% maar na stoppen van de kuur blijkt bij bijna 50% van de gevallen de acne te zijn teruggekomen waardoor er een tweede kuur met isotretinoine nodig is.

Amerikaanse onderzoekers hebben het effect onderzocht van hoge dosis isotretinoine bij 116 vrouwelijke en mannelijke patiënten met acne, waarbij de gemiddelde leeftijd 19,3 was. De resultaten lieten zien dat patiënten die met de hoge dosis regime werden behandeld veel minder snel terugkwamen (< 25%) voor een herhaalbehandeling dan de patiënten die met de traditionele lage dosis werden behandeld. Bovendien waren de bijwerkingen niet ernstiger bij de hoge dosis groep ten opzichte van de lage dosis groep. Alleen kregen patiënten die een hoge dosis kregen meer last van huiduitslag en droge huid.

Bron: Blasiak et al. High-Dose Isotretinoine Treatment and the Rate of Retrial, Relapse, and Adverse Effects in Patients with Acne Vulgaris. JAMA Dermatology 2013 October 30

 

Verwante pagina’s
Acne
Roaccutane

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
 
Vergeet uw bericht en/of beoordeling niet.