Allergenen

Castor oil

  • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
  • E-mail

Uw dermatoloog heeft bij u een contactallergie vastgesteld voor de bovengenoemde stof. Deze informatiefolder is bedoeld ter bevordering van uw genezing en om te voorkomen dat het eczeem weer optreedt. Met de onderstaande informatie willen we u helpen om verdachte producten te vermijden. De getoonde lijsten van producten waarin de stof voorkomt zijn niet compleet. De lijsten dienen slechts als leidraad; het is onmogelijk om alle mogelijkheden aan te geven temeer daar deze steeds kunnen wisselen.

Wat is castor oil ?

Castor oil wordt gebruikt als filmvormer, d.w.z. vormt een ononderbroken laagje op huid, haar en nagels. Tevens heeft castor oil functie als huidverzorger en maakt de huid zacht en glad.

In welke producten kan castor oil verwerkt zijn ?

Lokale farmaceutische producten (crèmes, zalven, suppositoria, …), systemische farmaceutische producten (laxatief), huidverzorgingsproducten en cosmetica (lippenstiften, crèmes, enz. …)

Stoffen verwant aan castor oil

Ricinusloliederivaten zoals gehydrogeneerde ricinusolie, natriumsulforicinaat (goede marker voor ricinusolie-allergie), polyethyleenglycolricinoleaat.

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?