Allergenen

Uw dermatoloog heeft bij u een contactallergie vastgesteld voor de bovengenoemde stof. Deze informatiefolder is bedoeld ter bevordering van uw genezing en om te voorkomen dat het eczeem weer optreedt. Met de onderstaande informatie willen we u helpen om verdachte producten te vermijden. De getoonde lijsten van producten waarin de stof voorkomt zijn niet compleet. De lijsten dienen slechts als leidraad; het is onmogelijk om alle mogelijkheden aan te geven temeer daar deze steeds kunnen wisselen.

Wat is cocamidopropyl betaïne ?

Cocamidopropyl betaïne is een amfoteer surfactans (= oppervlaktespanning verlagend middel) dat wordt gebruikt als schuimmaker in vele “rinse off” huidverzorgingsproducten. Deze stof is de uitzondering op de regel dat contactallergie op cosmetica wordt veroorzaakt door de “stay on” producten.

Producten die cocamidopropyl betaïne kunnen bevatten

– shampoos
– bad – en douche gels
– vloeibare handzeep
Bij alle producten die schuimen dient men bedacht te zijn op de aanwezigheid van cocamidopropyl betaïne. Deze stof is een potentieel beroepsrisico voor mensen werkzaam in het kappersvak en in de schoonheidssalons.
Merken van producten die geen cocamidopropyl betaïne bevatten zijn onder andere Dermolin, Lipikar Syndet, Eucerin, en Physiogel.

Groepsverwante stoffen

Niet bekend

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?