Allergenen

Diazolidinylureum

  • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
  • E-mail

Uw dermatoloog heeft bij u een contactallergie vastgesteld voor de bovengenoemde stof. Deze informatiefolder is bedoeld ter bevordering van uw genezing en om te voorkomen dat het eczeem weer optreedt. Met de onderstaande informatie willen we u helpen om verdachte producten te vermijden. De getoonde lijsten van producten waarin de stof voorkomt zijn niet compleet. De lijsten dienen slechts als leidraad; het is onmogelijk om alle mogelijkheden aan te geven temeer daar deze steeds kunnen wisselen.

Wat is diazolidinylureum ?

Diazolidinylureum (Germall II ®) is een conserveermiddel. Dit is een formaldehyde releaser met een toenemend gebruik in cosmetica.

Waar wordt diazolidinylureum voor gebruikt ?

Diazolidinylureum wordt gebruikt als bestanddeel in vele cosmetische producten zoals shampoos en andere haarcosmetica, deodorants, body lotions, hydraterende crèmes, oogschaduw, dag- en nachtcrèmes, zonneproducten.

Stoffen verwant aan diazolidinylureum  ?

Patiënten die positief reageren op diazolidinylureum kunnen ook reageren op imidazolidinylureum, bronopol of bromonitropropaandiol, quaternium 15 of DMDM-hydantoïne.

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?