Allergenen

Parfum mix I

  • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
  • E-mail

Uw dermatoloog heeft bij u een contactallergie vastgesteld voor de bovengenoemde stof. Deze informatiefolder is bedoeld ter bevordering van uw genezing en om te voorkomen dat het eczeem weer optreedt. Met de onderstaande informatie willen we u helpen om verdachte producten te vermijden. De getoonde lijsten van producten waarin de stof voorkomt zijn niet compleet. De lijsten dienen slechts als leidraad; het is onmogelijk om alle mogelijkheden aan te geven temeer daar deze steeds kunnen wisselen.

Wat is parfum mix I ?

Deze mix bestaat uit de volgende stoffen: cinnamyl alcohol, cinnamaldehyde, eugenol, alpha-amyl-cinnamaldehyde, hydroxycitronellal, geraniol, isoeugenol en oak moss absolute. De parfum mix is een mengsel van geuren en moet worden beschouwd als de zogenaamde “screener”voor de algehele gevoeligheid voor geuren. Veelal bevatten parfums meer dan 100 afzonderlijke componenten. Deze geurstoffen worden beschouwd als de voornaamste oorzaak van contactallergieën die veroorzaakt worden door cosmetica.

Waar komt parfum mix I voor ?

– in cosmetica zoals parfums, eau de toilette, zeep, haarlotions, aftershaves, pommades, mondwaters, lippenstift, sprays en make-up
– in medicamenten zoals zalven, zetpillen
– in reinigingsmiddelen, toiletsprays, baby doekjes
– in industriële vloeistoffen
– in voedingsmiddelen zoals ijs, kauwgom, brood, cake en gebak, limonade, custard, crème en gelei, sauzen, snoepjes en toffees, vullingen voor chocolade producten

Groepsverwante stoffen aan parfummix I

Patiënten die positief reageren op parfum mix I kunnen ook reageren op perubalsem, houtteren, colofonium, en sommige groepsverwante kruiden en smaakmiddelen.

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?