Huidbehandelingen

Ellipse spatader laser

 • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
 • E-mail

Voor wie is de Ellipse spataderlaser bedoeld ?

Met behulp van de geavanceerde Ellipse (Nd:YAG 1064 nm) laser kunnen kleine ontsierende paarse, blauwe en rode spatadertjes aan de benen met scherpere precisie worden behandeld. Grotere spatadertjes komen niet in aanmerking voor behandeling met deze laser.

Hoe werkt de Ellipse spataderlaser ?

Deze elegante en geavanceerde laser heeft een intelligente handstuk waarmee kleinere spatadertjes in allerlei afmetingen gerichter kunnen worden aangepakt. Het bloed in het vat wordt opgewarmd; waardoor de wand van het vat definitief wordt vernietigd. Het vat wordt vervolgens op een natuurlijke wijze door uw afweersysteem opgeruimd. Door deze gerichtere benadering wordt de huid rondom het vat nauwelijks aangetast tijdens de behandeling.

Is de behandeling met de Ellipse spataderlaser pijnlijk ?

De Ellipse vaatbehandeling maakt gebruik van de nieuwste koeltechnieken (SoftCool™ ) om ongemak te minimaliseren en de huid rondom de vaatjes te beschermen. De meeste patiënten vinden de behandeling van kleinere vaten vrijwel pijnloos. Zelfs de behandeling van grotere vaatjes is niet echt ongemakkelijk. De resultaten zijn het waard, de Ellipse Nd:YAG behandeling is minder pijnlijk t.o.v. andere Nd:YAG systemen.

Welke resultaten kunt u verwachten van de Ellipse spataderlaser ?

– Kleinere vaatjes kunnen direct tijdens of na de behandeling verdwijnen, grotere verdwijnen geleidelijk in de komende weken. Afhankelijk van de grootte en uitgebreidheid van de adertjes zijn er één of meerdere behandelingen nodig. Uw arts kan pas na huidonderzoek van uw benen een betere schatting hierover geven.
– Er kan geen garantie worden gegeven dat het laseren van kleine spataderen leidt tot vermindering van klachten, zoals een moe of zwaar gevoel in de benen, krampen etc.

Kleine spatadertjes vóór de behandeling
Kleine spatadertjes vóór de behandeling
Na 2 behandeling met de Ellipse laser
Na 2 behandelingen met de Ellipse laser

Welke bijwerkingen of verschijnselen zijn er mogelijk na de behandeling ?

 • Normaal ervaren patiënten een lichte roodheid en/of zwelling (van maximaal 2 dagen) in het behandelde gebied. Heel soms kan er een klein blaartje ontstaan. Al deze verschijnselen zijn gelukkig tijdelijk en gaan vanzelf over. Koelen met een coldpack direct na de behandeling kan helpen om de bijverschijnselen sneller te doen verdwijnen.
 • Op lange termijn is het mogelijk dat een donkere verkleuring (pigmentatie) van de huid achterblijft boven de behandelde spatader. Deze verkleuring verdwijnt meestal na verloop van tijd. Mensen met een donkerder huidtype hebben een grotere kans op blijvende pigmentatie . Om de risico van deze pigmentvlekken te verminderen, adviseren we u om bij zonnige dagen een zonnebrand crème met factor 50 op de behandelde benen aan te brengen.

Welke voorzorgsmaatregelen kunt u nemen voor en na de behandeling met de Ellipse spataderlaser ?

 • Vermijd blootstelling aan de zon gedurende vier weken tot aan de behandeling.
 • Vermijd roken tot vier uur voor de behandeling. Roken zorgt voor vaatvernauwing, dus is er minder doelstructuur om te behandelen.
 • Vermijd, na de behandeling, blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen, ook als er geen tekenen van ontstekingen zichtbaar zijn in het behandelde gebied.
 • Gebruik zonbescherming (minimaal factor 30) als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden.

Blijven de spatadertjes voorgoed weg na de behandeling met de Ellipse spataderlaser ?

De aanleg voor het ontstaan van nieuwe spataderen blijft helaas bestaan. Het is mogelijk dat er in de toekomst opnieuw laserbehandelingen nodig zijn.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen ?

Neem bij problemen zoals nabloeding, blaren, wondjes, hevige pijn of koorts tijdens kantoortijden contact op met uw behandelende arts.

Advertenties
 • Voor de behandeling met de Ellipse spataderlaser klik op de logo

  Behandelkliniek
Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

 • Ja
 • Een beetje
 • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?