Nieuws
7 maart 2016

Wat is de definitie van een mooie huid ?

Print E-mail

Wat is de definitie van een mooie huid ?

What women want….

“Beauty is in the eye of the beholder” luidt het bekende gezegde. Oftewel, de definitie van een mooi uiterlijk is subjectief en wordt bepaald door de persoon die het aanschouwt. Dat wil ook zeggen dat niet iedereen dezelfde mening hoeft te hebben over wat een mooi uiterlijk is. Sinds de vroegste vormen van beschaving is de mens al geboeid door het fenomeen schoonheid en de manieren om dit schoonheid te verkrijgen. In de 21ste eeuw wordt schoonheid niet alleen cultureel bepaald maar ook door de sterke invloeden van de cosmetische industrie, de media en haar role models.

Via de online QUEST vragenlijst hoopten een groep Franse onderzoekers meer inzicht te verkrijgen in hoe vrouwen over schoonheid denken en welke middelen zij aangrijpen om de tekenen van huidveroudering van hun gezicht te bestrijden. Daarbij waren de onderzoekers vooral geïnteresseerd in het gebruik van minimale invasieve cosmetische behandelingen (zoals botox, fillers en lasers) en huidverzorgingsproducten gericht op anti-aging. In totaal namen 1000 representatieve Franse vrouwen tussen de 25 en 70 jaar deel aan de studie.

Uit de antwoorden van de deelneemsters blijkt dat schoonheid bepaald wordt door een natuurlijk uiterlijk en een uiterlijk dat zelfverzekerdheid en aantrekkelijkheid uitstraalt. Vrouwen beschouwen zichzelf het mooist wanneer ze een leeftijd van rond de 35 jaar bereiken, net vóórdat de eerste tekenen van gezichtsveroudering echt zichtbaar worden. Ongeveer 50% van de vrouwen overwegen een cosmetische behandeling te ondergaan maar minder dan 10% neemt daadwerkelijk de beslissing om anti-rimpel crèmes te gebruiken of met injectables te worden behandeld. Het besluit om een cosmetische behandeling te ondergaan wordt niet alleen bepaald door informatie over de werkzaamheid, veiligheid en de kosten ervan maar ook door het vertrouwen die de vrouwen hebben in de behandelaar en in de nazorg van de behandeling.

Deze studie geeft ons dus meer inzicht in de factoren die van invloed zijn op de keuze van anti-aging behandelingen door vrouwen. Behandelaars in de esthetische dermatologie kunnen hierdoor beter de wensen van hun vrouwelijke klanten begrijpen en hen beter informeren over de verwachte resultaten van de behandeling.

 

Bron

Ehlinger-Martin A, Cohen-Letessier A, Taïeb M, Azoulay E, du Crest D. Women’s attitudes to beauty, aging, and the place of cosmetic procedures: insights from the QUEST Observatory. J Cosmet Dermatol. 2016 Mar;15(1):89-94.

 

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!