Huidbehandelingen

Inderm vloeistof

  • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
  • E-mail

Wat is Inderm vloeistof en voor wie is Inderm vloeistof bedoeld ?

lnderm is bestemd voor de behandeling van matige tot ernstige vormen van acne waarbij andere lokale therapieën onvoldoende resultaat hebben opgeleverd.

Inderm is een oplossing van 1% erytromycine in isopropylalcohol. Eén gram vloeistof bevat 10 ml erythromycine. De andere stoffen in dit middel zijn isopropylmyristaat, di-n-butyladipaat en isopropylalcohol.

Hoe gebruikt u Inderm vloeistof ?

‘s Morgens en ‘s avonds de aangedane huid reinigen en met lnderm bevochtigen. Houdt de huid steeds goed schoon, maar overdrijf het niet. Acne wil niet zeggen dat de huid vuil is. Door te vaak wassen gaan de talgklieren harder werken, waardoor de acne kan verergeren. De lotion aanbrengen met een wattenpropje, tissue of iets dergelijks. Zoals gezegd duurt een behandeling 6 tot 8 weken, maar als u na 4 weken nog geen of onvoldoende verbetering ziet moet u uw arts raadplegen. Het kan dan zijn dat de bacteriën ongevoelig zijn geworden en met verdere behandeling met lnderm moet dan 2 maanden worden gewacht.

Wat zijn de verwachte resultaten van Inderm vloeistof ?

Hoe snel de verbetering intreedt kan nogal verschillen en hangt bijv. af van de ernst van de acne. De behandeling moet daarom minstens 6 weken worden volgehouden. De ervaring leert dat toepassing gedurende 8 weken meestal afdoende is

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Inderm vloeistof ?

Vooral aan het begin van de behandeling kan de alcohol in de oplossing een voorbijgaand branderig gevoel, roodheid, afschilfering van de huid of jeuk veroorzaken. U dient dan het aantal toepassingen te verminderen. Als u zeer heftig reageert moet u de behandeling stopzetten.

Waar moet u op letten als u met Inderm vloeistof wordt behandeld ?

– Als u bij eerder gebruik van Inderm of andere erytromycine-bevattende preparaten overgevoeligheidsreacties hebt gehad moet u dit geneesmiddel niet gebruiken.
–  Ook als u overgevoelig bent voor andere lotions of antibiotica doet u er verstandig aan raad te vragen aan uw arts of apotheker voor u de behandeling begint.
– Zwangerschap en borstvoeding.  
lnderm kan voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht of de zuigeling overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
– Gelijktijdig gebruik van middelen die afschilfering van de huid veroorzaken vergroot de kans op huidirritatie.
– lnderm bevat alcohol, u moet het niet met slijmvliezen, open wonden of de ogen in aanraking brengen.
– De oplossing is ontvlambaar

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen  ?

Raadpleeg uw arts of uw apotheker als u te veel last heeft van één van de bovengenoemde bijwerkingen, of als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?