Nieuws
12 juli 2019

Gezond eten zorgt voor minder rimpels

Print E-mail

Gezond eten zorgt voor minder rimpels

 

 

Een appeltje voor de dorst én voor de jeugdigheid

Een groot onderzoek uit Nederland heeft aangetoond dat eetgewoonten effect hebben op het aantal rimpels in het gezicht. Een gezond eetpatroon lijkt bij oudere vrouwen samen te hangen met minder rimpels in het gelaat.

De onderzoekers uit Rotterdam bestudeerden de eetgewoonten en rimpels in het gelaat van 2.753 oudere deelnemers. Door middel van aangezichtsfotografie en een speciaal computer programma konden de hoeveelheid rimpels in de gezichten van de deelnemers worden gemeten. Daarnaast werd er onderzoek gedaan naar de eetgewoonten van de deelnemers.

Het naleven van een gezond dieet volgens de Nederlandse voedingsadviezen hing samen met aanzienlijk minder rimpels in het gezicht van oudere vrouwen, echter niet bij mannen. Vrouwen die veel rood vlees en snacks aten hadden meer rimpels dan vrouwen die veel fruit aten.

Concluderend zijn de eetgewoonten van vrouwen geassocieerd met de aanwezigheid van rimpels in het gelaat, en zorgt een gezonde voedingsstijl voor minder rimpels.

Bron

Mekić S, Jacobs LC, Hamer MA, Ikram MA, Schoufour JD, Gunn DA, Kiefte-de Jong JC, Nijsten T. A healthy diet in women is associated with less facial wrinkles in a large Dutch population-based cohort. J Am Acad Dermatol. 2019 May;80(5):1358-1363.e2.

Met dank aan

Annelie Musters, co-assistent

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!