Nieuws
4 december 2017

Nieuwe samengestelde bleekcrème maakt indruk

Print E-mail

https:

Nieuwe samengestelde bleekcrème maakt indruk

Melasma binnenkort verleden tijd?

De behandeling van donkere vlekken in het gezicht vormt voor vele behandelaars een uitdaging. Recentelijk is in Zuid-Korea een veelbelovende samengestelde bleekcrème op de markt gebracht die werkzaam is en ook veiliger dan de huidige beschikbare crèmes in Nederland.

Het is bekend dat bleekmakende stofjes zoals hydrochinon en vitamine A zuur veel bijwerkingen vertonen zoals roodheid, irritatie, branderigheid allergische reacties. Intussen is men op zoek naar bleekcrèmes die net zo effectief zijn als hydrochinon maar veel veiliger zijn in gebruik.

Lees hier meer over hydrochinon

Aangrijpen op meerdere stadia

De nieuwe generatie bleek crèmes bevatten stoffen die de pigmentaanmaak in meerdere stadia kunnen afremmen. Hierdoor is het effect krachtiger en sneller. Daarom is het van belang om in een crème meer dan een stof te verwerken. Tot nu toe zijn al vele samengestelde crèmes verkrijgbaar, zowel op recept als vrijelijk in de drogisterijen en apotheken. De vraag naar deze samengestelde crèmes is vooral groot in Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Hier lopen ook veel meer mensen rond met pigmentproblemen dan in de Westerse landen.

Nieuwe crème

In Zuid-Korea werden 26 vrouwen die de wens hadden om hun huidskleur lichter te maken onderworpen aan een studie. Zij moesten een crème genaamd “brightening complex cream” tweemaal daags over hun gehele gezicht aanbrengen. De crème bevatte de volgende ingrediënten: niacinamide, tranexamine zuur, oxyresveratrol, glutathione disulfide, en linoleum zuur. Dit zijn allemaal stoffen die de pigmentaanmaak in meerdere stadia kunnen afremmen. Na 12 weken smeren werd de balans opgemaakt. Bij meer dan 80% van de gebruikers werd een duidelijk blekend effect waargenomen, die ook objectief werd vastgelegd. De onderzoekers concludeerden dat deze samenstelling ook getest moet worden bij pigmentstoornissen zoals melasma.

Lees hier meer over melasma

Advies huidarts.com

Ook in Nederland zijn er diverse samengestelde bleekcrèmes verkrijgbaar via drogisterijen of via webwinkels. De een is nog duurder dan de andere. Vaak ontbreekt bij deze producten voldoende wetenschappelijk bewijs dat ze werkzaam en veilig zijn. Mocht u twijfels hebben of de crème veilig is in gebruik vraag dit even na bij een dermatoloog met een expertise in de behandeling van pigmentstoornissen van de huid.

 

Bron

Jung YS, Lee JH, Bae JM, Lee DW, Kim GM. Assessment of the efficacy and safety of a new complex skin cream in Asian women: A controlled clinical trial. J Cosmet Dermatol. 2017 Jun;16(2):253-257. 

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!