Huidbehandelingen

CO2RE gefractioneerde lasertherapie

 • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
 • E-mail

Voor wie is CO2RE lasertherapie bedoeld ?

CO2RE gefractioneerde lasertherapie wordt toegepast in de behandeling van huidaandoeningen zoals acnelittekens, voorstadia van huidkanker (actinische keratosen) en zonbeschadigde huid. Ook goedaardige wratjes, bultjes en fibroompjes kunnen op een elegante wijze met deze laser worden verwijderd. Daarnaast is het een populaire behandelmethode om rimpels, lijnen, littekens, en pigmentvlekken in het gezicht te doen verdwijnen. Het resultaat is dan weer een frissere, strakke en verjongde gezichtshuid. Deze vorm van huidverjonging wordt ook wel “skin resurfacing” genoemd, omdat je de huid in feite van een nieuw uiterlijk voorziet.

 Hoe werkt CO2RE gefractioneerde lasertherapie ?

De zeer fijne laserstralen van deze gefractioneerde CO2 laser maken in de huid een matrix van gangetjes. De energie van deze stralen kan, afhankelijk van uw huidtype en de soort huidaandoening,  in sterkte worden ingesteld. Hierdoor kunnen verschillende huidlagen , oppervlakkig, mid-en diep dermaal behandeld worden. Laserstralen die dieper in de huidlagen worden toegediend hebben als effect dat hier nieuwe collagene- en elastinevezels worden aangemaakt. Het gevolg is een gladdere, strakkere en stevigere huid. Het voordeel van deze gefractioneerde technologie is dat tussenliggende huiddeeltjes intact blijven en niet door laserstralen worden aangetast . Hierdoor herstelt de huid zich sneller van een behandeling ten opzichte van andere, niet-gefractioneerde CO lasers. U kunt dan ook eerder uw dagelijkse activiteiten weer oppakken.

Wat zijn de verwachte resultaten van CO2RE lasertherapie ?

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de huidtype, de soort huidaandoening en de leeftijd van de person.
-Acnelittekens. Voor het afvlakken van acnelittekens en diepere littekens zijn er gemiddeld  2-3 behandelingen nodig, met behandelintervallen van 4 weken
-Huidverjonging en rimpelbehandeling. Wanneer huidverjonging wordt beoogd is meestal 1 of 2 behandelingen voldoende. Oppervlakkige rimpels en lijnen zijn na 1 behandeling al verdwenen.
-Goedaardige huidtumoren en – moedervlekken en voorstadia huidkanker . Voor deze aandoeningen geldt dat 1 of 2 behandelingen nodig zijn om het effect te bereiken.

Voor alle indicaties geldt dat het maximale effect pas 3 maanden na de behandeling zichtbaar zal zijn.

Klik hier voor een volledige lijst van indicaties die met de CO2 laser kunnen worden behandeld

Hoe lang houdt het effect van CO2RE lasertherapie aan ?

De duur van het bereikte effect komt dicht in de buurt van dat van operatieve ingrepen zoals een facelift. Andere factoren die de duurzaamheid van het effect kunnen beïnvloeden  zijn de leeftijd, algemene gezondheid, rook-en zon gedrag en hoe goed u voor uw huid zorgt.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van CO2RE lasertherapie ?

VÓÓR DE BEHANDELING
De behandeling kan  gevoelig zijn.  Ongeveer 30 minuten vóór de behandeling kan in overleg met uw behandelaar een verdovende crème worden aangebracht zodat de behandeling aangenamer zal verlopen.

TIJDENS DE BEHANDELING
De huid wordt direct na de behandeling wit. Daarna treedt roodheid en zwelling op wat lijkt op een zonnebrandreactie. Deze verschijnselen trekken binnen enkele uren tot een dag vanzelf weg.

NA DE BEHANDELING
Gedurende de dagen na de behandeling gaat de huid vervellen doordat oude dode huidcellen worden afgestoten. Het duurt 10 tot 14 dagen totdat de huid weer helemaal hersteld is. De genezingsduur is ook afhankelijk van de sterkte en de diepte van de behandeling.

Waar moet u op letten als u wordt behandeld met CO2RE lasertherapie ?

Onderstaande maatregelen kunnen helpen om het resultaat van de behandeling te optimaliseren:

 • Indien u een full-face behandeling heeft ondergaan wordt u aangeraden om de eerste week na de behandeling thuis te blijven. Bespreek dit dus tijdig met uw werkgever.
 • De eerste 4 weken na de behandeling zonlicht of zonnebanken volledig vermijden. Dit geldt vooral voor behandeling van grotere gebieden, zoals de wangen of full-face.
 • Tot 3 maanden na de behandeling dient er overdag op de behandelde huid een zonnebrandmiddel te worden aangebracht met een hoge beschermingsfactor (factor 50).
 • Tijdens het genezingsproces dient u twee-tot driemaal daags een verzorgende vette crème op de behandelde huiddelen aan te brengen.  Korstjes en velletjes niet met de vingers afpulken maar laten zitten totdat deze vanzelf afvallen.
 • Uw arts kan u indien nodig een antibioticum of een antiviraal middel voorschrijven om de kans op infecties te beperken.
 • Te alle tijde mag u een pijnstiller na de behandeling gebruiken om klachten zoals pijn of koortsige gevoelens te bestrijden.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen  ?

Waarschuw uw behandelaar indien u verschijnselen aan de huid bemerkt waar u zich zorgen over maakt.

Advertenties

 • Maak een afspraak door op de logo te klikken

  Behandelkliniek

 • Alles wat u wilde weten over botox

  Botox Amersfoort
Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

 • Ja
 • Een beetje
 • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?