Nieuws
13 juli 2014

Botox vermindert depressies

Print E-mail

Botox vermindert depressies

Blijmakende prikjes

Tijdens het laatste congres van de American Academy of Dermatology in Denver (maart 2014) werd een Amerikaanse studie gepresenteerd die liet zien dat injecties met Botuline toxine van de fronsrimpels depressieve symptomen kunnen doen verminderen. Zelfs nadat de fronsrimpel na een aantal maanden weer terugkeerde bleef het anti-depressief effect aanhouden.

In een 24 weken durende studie kregen 30 deelnemers met depressieve symptomen volgens het lot een injectiebehandeling of met Botuline toxine of met een placebo. De injecties werden in beide groepen in de fronsrimpels geplaatst. In week 12 kregen de mensen in de Botuline toxine groep het placebo en de mensen in de placebo groep de Botuline toxine. In beide groepen bleek een significante verbetering op te treden in de standaard depressie scores. De onderzoekers hebben 2 mogelijke verklaringen voor dit effect:
1. Doordat de mensen minder konden fronsen en meer glimlachten ondervonden ze meer positieve sociale interacties wat hun stemming verbeterden
2. Doordat mensen minder of niet konden fronsen, ziet het centrum in de hersenen die emoties en angst reguleert (genaamd amygdala) niet dat de persoon stress of angst heeft of boos en verdrietig is.
Deze bevindingen bevestigen nogmaals het feit dat we onze emoties uitdrukken in onze gezichtsuitdrukkingen. “ Maar kennelijk werkt dit ook in omgekeerde richting”, aldus de onderzoekers.

Voelt u zich de laatste tijd minder vrolijk ? Botox biedt mogelijk de oplossing !

Bron: Magid, Reichenberg, Gelfand. American Academy of Dermatology (AAD) 72nd Annual Meeting, Denver, USA. Presented March 22, 2014

Meer weten over Botoxinjecties ? Maak een afspraak via www.davidnjoo.nl/afspraak-maken/

 

Verwante pagina’s
Botuline toxine tegen rimpels
Botuline toxine tegen overmatig zweten

 

Behandelklinieken
David Njoo Esthetische Dermatologie
HELON

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
 
Vergeet uw bericht en/of beoordeling niet.