Nieuws
14 december 2020

Crisaborole: veelbelovend voor baby’s met eczeem

Print E-mail

Crisaborole: veelbelovend voor baby’s met eczeem

 

Nieuwe zalf blijkt veilig alternatief voor hormoonpreparaten

Crisaborole is een niet-hormoonzalf voor de behandeling van mild tot matig atopisch eczeem. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de zalf ook veilig en effectief is bij baby’s van 3 tot 24 maanden oud.

Lees hier meer over dauwworm (atopisch eczeem)

In het onderzoek werden 137 baby’s van 3 tot 24 maanden oud met mild tot matig atopisch eczeem behandeld met crisaborole zalf 2%. De zalf werd twee keer per dag gesmeerd op de aangedane huid. Er werd vervolgens gekeken naar de werking en bijwerking van de zalf.

De meest gemelde bijwerkingen waren pijn op de plaats van aanbrengen (3,6%), ongemak op de plaats van aanbrengen (2,9%) en roodheid (2,9%). De behandelde eczeemplekken waren na 29 dagen in 30,2% van de patiënten bijna of helemaal weg en er werd gemiddeld een significante verbetering van het eczeem gezien bij alle patiënten. Deze uitkomsten zijn vergelijkbaar met de uitkomsten van behandeling met crisaborole zalf bij kinderen ouder dan 2 jaar.

Het blijkt dus dat behandeling met crisaborole zalf ook veilig en effectief is bij baby’s van 3 tot 24 maanden oud met mild tot matig atopisch eczeem.

 

Bron

Schlessinger J, Shepard JS, Gower R, et al. Safety, Effectiveness, and Pharmacokinetics of Crisaborole in Infants Aged 3 to < 24 Months with Mild-to-Moderate Atopic Dermatitis: A Phase IV Open-Label Study (CrisADe CARE 1). Am J Clin Dermatol. 2020 Apr;21(2):275-284. doi: 10.1007/s40257-020-00510-6.

 

Met dank aan

Annelie Musters

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
 
Vergeet uw bericht en/of beoordeling niet.