Nieuws
27 juli 2020

Dupilumab ook effectief bij kinderen met atopisch eczeem

Print E-mail

Dupilumab ook effectief bij kinderen met atopisch eczeem

Mogelijk nieuw registratie op komst

Onderzoekers hebben de behandeling met dupilumab van atopisch eczeem bij jonge kinderen in kaart gebracht.

 

Lees hier meer over dupilumab

Atopisch eczeem, ook wel constitutioneel eczeem, is een veelvoorkomende huidziekte die karakteristiek begint op de kinderleeftijd. Wanneer lokale behandeling met crèmes en zalven niet meer volstaat, is medicamenteuze (systemische) behandeling vereist. Er zijn weinig medicijnen goedgekeurd voor de systemische behandeling van kinderen met atopisch eczeem en er is meer onderzoek nodig naar effectiviteit en veiligheid van deze behandelingen bij kinderen.

Dupilumab is het eerste biological dat is goedgekeurd voor de behandeling van atopisch eczeem voor volwassenen en adolescenten (dus vanaf 12 jaar). Voor jonge kinderen met atopisch eczeem is de behandeling met dupilumab nog niet officieel goedgekeurd, maar wordt het in sommige gevallen off-label voorgeschreven. Dit onderzoek heeft de off-label behandeling van kinderen tussen de 6 en 11 jaar oud onderzocht.

Van de 124 patiënten waarvoor dupilumab werd voorgeschreven konden 111 patiënten (89.5%) na gemiddeld 9 weken starten met de behandeling. De effectiviteit en veiligheid van de behandeling met dupilumab bij deze kinderen waren vergelijkbaar met dat van de behandeling van adolescenten en volwassenen.

Concluderend toont dit onderzoek aan dat kinderen met atopisch eczeem vergelijkbaar reageren op de behandeling met dupilumab als volwassen patiënten of adolescenten. Echter is meer onderzoek onder grotere groepen kinderen nodig om deze bevindingen te bevestigen.

Bron

Sean Igelman, Anastasia O Kurta, Umar Sheikh, et al. Off-label Use of Dupilumab for Pediatric Patients With Atopic Dermatitis: A Multicenter Retrospective Review. J Am Acad Dermatol Feb 2020 PMID: 31606479DOI: 10.1016/j.jaad.2019.10.010

 

Met dank aan

Annelie Musters

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
 
Vergeet uw bericht en/of beoordeling niet.