Nieuws
1 november 2020

Het corona virus leeft 9 uur lang op de huid

Print E-mail

Het corona virus leeft 9 uur lang op de huid

 

Het belang van een goede handhygiëne

Een groep Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat het corona virus tot 9 uur lang op de huid kan verblijven en benadrukken het belang van goed je handen wassen en/of desinfecteren.

Lees hier meer over huidafwijkingen bij COVID-19

Het coronavirus houdt de hele wereld in zijn greep. De wetenschap heeft tot nu toe nog geen goed antwoord om deze pandemie definitief de kop in te drukken. Daarom is het van belang om manieren te vinden om de verspreiding van het virus af te remmen.

Hirose en zijn groep hebben in een laboratorium setting de overleving bestudeerd van het SARS-CoV 2 virus (= het corona virus) en vergeleken met die van het normale griepvirus (Influenza A virus) Er werden verschillende oppervlakten onderzocht te weten de menselijke huid, slijm van de ademhalingswegen en andere oppervlakten zoals glas, roestvrij staal en plastic. De overlevingstijd op de huid en andere oppervlakten bedroeg voor het coronavirus 9.04 uur terwijl voor het griepvirus slechts 1.82 uur, dus ongeveer 5 x zo lang. Dit verschil was statistisch significant. Voor alle onderzochte oppervlakten vonden de onderzoekers ook dat beide soorten virussen binnen 15 seconden werden geïnactiveerd na behandeling met ethanol 80%

De onderzoekers benadrukken hiermee nogmaals dat het belangrijk is om de handen goed en grondig voor minimaal 15 seconden te wassen en/of te desinfecteren om de verspreiding van het coronavirus te beperken.

 

Bron

Ryohei Hirose,  Hiroshi Ikegaya,  Yuji Naito et al. Survival of SARS-CoV-2 and influenza virus on the human skin: Importance of hand hygiene in COVID-19  Clinical Infectious Diseases, ciaa1517, https://doi.org/10.1093/cid/ciaa1517

Published  03 October 2020

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
 
Vergeet uw bericht en/of beoordeling niet.