Huidbehandelingen

Acne behandeling met dieptereiniging

 • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
 • E-mail

Wat is een acne behandeling met dieptereiniging?

 

acne dieptereiniging

Een dieptereiniging is een acne behandeling waarbij op een efficiënte en hygiënische manier mee-eters, puistjes en onzuiverheden verwijderd worden om verergering van de acne te voorkomen. Om dieper in de huid een verbetering te bewerkstelligen worden vaak peelings ingezet. Een combinatie van deze twee behandelingen geeft meestal het beste resultaat. Een dieptereiniging is een behandeling die door de huidtherapeuten van Huid-en Laserkliniek HELON wordt aangeboden.

Klik hier voor de folder “Acne behandeling met peeling”

Hoe verloopt de acne behandeling met dieptereiniging?

De huidtherapeut begint met het reinigen van de huid om talg, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Vervolgens wordt de huid gedesinfecteerd en is de huid klaar om behandeld te worden. Het uitdrukken van opgehoopt talg gebeurt handmatig. Soms kan het echter nodig zijn met een dun, steriel naaldje een opening te maken in een mee-eter of puistje. Zo kan het talg gemakkelijker verwijderd worden en zal er minder schade optreden aan de omliggende huid. Na het verwijderen van de onzuiverheden zal de huidtherapeut afsluiten met een lotion en/of crème die op uw huidtype afgestemd is. Een dieptereiniging is niet prettig, maar wordt over het algemeen goed verdragen

Wat gebeurt er na de acne behandeling?

Direct na de behandeling is de huid wat rood en gezwollen. Deze reactie trekt meestal binnen enkele uren weg.

Wat zijn de verwachte resultaten van dieptereiniging?

Geleidelijk aan zal de huid rustiger worden en het aantal onzuiverheden afnemen. Wanneer er minder nieuwe onzuiverheden ontstaan, krijgt de huid de kans te herstellen en zullen ook rode vlekjes gaan vervagen. De behandeling van acne omvat meestal wel meer dan het enkel verwijderen van onzuiverheden. Het resultaat is per persoon verschillend en hangt af van o.a. de soort behandeling en het productgebruik thuis.

Ernstige acne rechter wang voor dieptereiniging
Mooi opgeknapt na dieptereiniging

Hoeveel acne behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen is van tevoren moeilijk in te schatten. Hoe snel de behandeling aanslaat is namelijk afhankelijk van o.a. de ernst van de acne, medicijngebruik, de huidreactie op de behandeling, levensstijl en beïnvloedende factoren als hormoonschommelingen. Bij actieve acne kan het wenselijk zijn eens per 3 tot 6 weken te komen. Als de actieve fase voorbij is, is het vaak zinvol om enkele keren per jaar voor een onderhoudsbehandeling te komen.

Wat kun je thuis zelf doen?

 • Reinig de huid ’s ochtends en ’s avonds met een milde reinigingsgel.
 • Exfolieer in ieder geval 2 keer per week om de bovenste laag dode huidcellen mooi dun te houden en het ontstaan van mee-eters te voorkomen. Dit kan door middel van een scrub of producten met bijvoorbeeld salicylzuur die dode huidcellen verwijderen, talg oplossen en ontstekingen remmen.
 • Wanneer er veel ontstekingen aanwezig zijn kan het zinvol zijn om een product met benzoylperoxide te gebruiken. Dit bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken.
 • Wanneer er al sprake is van huidschade door de acne (rode en bruine vlekjes, littekentjes en grove huidstructuur) kan het zinvol zijn producten te gebruiken met hoge concentraties vitamine C en vitamine A (retinol). Deze ingrediënten stimuleren de aanmaak van collageen, verstevigen en egaliseren de huid en verminderen verstopte poriën.
 • Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Veel zonblootstelling verdikt op lange termijn de opperhuid waardoor zelfs meer puistjes en mee-eters kunnen ontstaan. Daarnaast is zonbescherming erg belangrijk als je peelings ondergaat of thuis producten gebruikt die je huid gevoeliger maken voor zonlicht (bijvoorbeeld salicylzuur, glycolzuur, benzoylperoxide, vitamine A/retinol).

Wat zijn de kosten van een acne behandeling met dieptereiniging?

De prijs van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en de eventuele combinatie van behandelingen die ingezet wordt. Dit wordt besproken tijdens het intakegesprek. Een indicatie van de kosten is ook telefonisch verkrijgbaar of te vinden op onze website.

Worden de kosten vergoed?

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, BIG-geregistreerde dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor acnetherapie in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

Wie zijn wij?

Helon Huid- en Laserkliniek Oost Nederland biedt een compleet scala aan behandelingen op het gebied van bijna elke vorm van huidproblematiek.

Helon bestaat uit drie afdelingen:

 • Helon Huid- en Laserkliniek
 • Helon Esthetiek
 • Helon Huid- en Oedeemtherapie

Contactgegevens HELON

Helon Huid- en Laserkliniek Oost Nederland
Geerdinksweg 139-53
7555 DL Hengelo
Tel. 088 708 49 90
Website HELON
Mailadres: [email protected]

Advertenties
 • Voor acne behandeling maak een afspraak bij HELON!

  HELON
Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

 • Ja
 • Een beetje
 • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?