Huidbehandelingen

DerMel® huidzalf

  • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
  • E-mail

Voor wie is DerMel huidzalf bedoeld ?

DerMel® huidzalf toegepast in de behandeling en het voorkomen van oppervlakkige en secundaire geïnfecteerde wondjes. De zalf kan worden ingezet bij de behandeling van atopisch eczeem, irritatieeczeem, contactallergisch eczeem, seborrhoisch eczeem, droge huid, folliculitis, impetigo (krentenbaard), luiereczeem en ontstoken waterwratjes. Voor al deze indicaties kan de zalf als een dagelijkse verzorgende zalf worden gebruikt. Deze zalf is geschikt voor alle leeftijden. DerMel® huidzalf wordt niet vergoed is verkrijgbaar bij uw apotheek of te bestellen via www.dermel.nl. Bestellen via www.dermel.nl is altijd goedkoper en het is altijd op voorraad. 

Waaruit bestaat DerMel huidzalf ?

DerMel® huidzalf is een verzorgende zalf die bestaat uit 100% natuurlijke en zuivere enzymrijke honing. Deze zalf heeft antibacteriële, ontstekingsremmende en wondhelende eigenschappen. DerMel® huidzalf bevat geen corticosteroïden.

Hoe gebruikt u DerMel huidzalf ?

De zalf kan meermalen per dag dun worden aangebracht op de aangedane huiddelen. 

Wat zijn de verwachte resultaten van DerMel huidzalf ?

Onderzoek heeft aangetoond dat de hoeveelheid bacteriën in de huid na 48 uur significant is afgenomen. Het gunstig effect op de huid kunt u dus na enkele dagen verwachten. Indien u geen effect merkt na 7 dagen of u merkt dat de huidaandoening verergert dient u contact op te nemen met uw behandelende arts. 

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van DerMel huidzalf ?

De zalf kan gedurende de eerste minuten na opbrengen op wondjes een licht prikkelend gevoel geven. Dit prikkelend gevoel verdwijnt na enkele minuten en is geen reden om de behandeling te staken. 

Wanneer mag u DerMel huidzalf niet gebruiken ?

Indien u overgevoelig bent voor één van de bestanddelen van de zalf (namelijk arachis oleum, cera alba, glyceryl oleaat, mel en aqua) dient u deze zalf niet te gebruiken.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen ?

Indien er andere (huid)verschijnselen optreden die u in verband brengt met dit middel, raadpleeg dan altijd uw behandelende arts.

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?