Huidbehandelingen

Eucerin® huidverzorging

 • Geschreven door dr. M.D. Njoo - Dermatoloog
 • E-mail

Wat is Eucerin huidverzorging?

Het huidverzorgingsmerk Eucerin is gespecialiseerd in producten bedoeld voor de verzorging en behandeling van de meest voorkomende dermatologisch problemen; Eczeem, Psoriasis, Acne, Pigmentvlekken, Rimpels en Zonbescherming voor de gevoelige huid.

Atopisch eczeem

Speciaal voor de droge tot zeer droge en rode huid met jeuk, zoals bij atopisch eczeem, heeft Eucerin haar productlijn AtopiControl. Met deze productlijn heeft Eucerin producten voor zowel de onderhoudsfase als voor de zogenoemde flare ups (opvlamming), ook wel de acute fase.

De werkzame stoffen in de AtopiControl lijn zijn:

 • Licochalcone, een extract van zoethoutwortel, dat de huid kalmeert en roodheid vermindert.
 • Omega 6-vetzuren uit Teunisbloem- en Druivenpitolie. Deze natuurlijke oliën helpen de beschadigde huidbarrière te herstellen en zorgen voor langdurige hydratatie.
 • Decanediol dit werkt antibacterieel.
 • Ceramide 3 vermindert vochtverlies.
 • Menthoxypropanediol, verlicht acute jeuk en werkt verkoelend.

Voor meer informatie

Eucerin AtopiControl

Droge, schilferende huid zoals bij psoriasis

Het verminderd vochtvasthoudend vermogen van de huid is één van de belangrijkste oorzaken die de huid droog maken. Ureum (natuurlijk vochtregulerende factor van de huid), aminozuren en epidermale lipiden zijn de belangrijkste natuurlijke vochtvasthoudende elementen.

De producten van Eucerin Urea bevatten ureum en zijn daardoor geschikt voor de dagelijkse reiniging en verzorging van alle typen droge huid. De samenstelling van de producten voorkómt de uitspoeling van de huideigen vochtvasthoudende factoren en stabiliseren daardoor het ureumgehalte van de huid, het vochtgehalte en het transepidermale waterverlies (TEWL). Ook wordt de huid niet overmatig belast bij dagelijks wassen en douchen met deze huidverzorging van Eucerin. Geadviseerd wordt om de huidverzorgingsproducten van Eucerin dagelijks te gebruiken om de soepelheid van de huid intact te houden.

Voor meer informatie :

Eucerin Urea

Onzuivere, acne gevoelige huid

Eucerin heeft de DermoPURIFYER-lijn speciaal bedoeld is voor de onzuivere huid, dus huidjes die snel acne krijgen of last van puistjes. Het blijkt dat meer dan 80% van alle volwassenen en bijna 40% van alle vrouwen regelmatig last hebben van onzuiverheden.

Eucerin DermoPURIFYER pakt de vier factoren van de onzuivere huid aan:

 • Verhoogde talgproductie
 • Talgophoping
 • Ontstekingen
 • Roodheid

De producten uit deze lijn zijn olie-vrij, iets dat veel mensen met een onzuivere huid belangrijk vinden. Zo voeg je geen extra laagje vet toe die de huid nog zou kunnen verstoppen (en meer onzuiverheden zou veroorzaken!). De ingrediënten zorgen voor de reiniging, verzorging en kalmering van de huid. Een interessant weetje is dat de producten ook uitstekend werken ter ondersteuning bij een dermatologische behandeling (denk aan medicatie). Een belangrijk ingrediënt in deze producten is

licochalcone, dit een natuurlijk ingrediënt afkomstig uit Zoethoutwortelextract. Het heeft een anti-inflammatoire en kalmerende werking, erg geschikt om de huid minder rood te maken. Ook melkzuur is een ingrediënt dat belangrijk is, dit zorgt op zeer milde wijze dat de poriën worden ontstopt. Verder bevatten de producten ook Decanediol.

Voor meer informatie

Eucerin DermoPURIFYER

Bescherming tegen de zon

Het gezicht, handen en décolleté zijn de meest aan UV-straling blootgestelde delen van het lichaam. En terwijl de zon, in de juiste hoeveelheid, een opbeurend effect op de stemming kan hebben, vitamine D biedt, circulatie verbetert en het metabolisme en de productiviteit verhoogt, is overmatige blootstelling zeer schadelijk. Zon-geïnduceerde beschadiging van de huid omvat vroegtijdige huidveroudering, hyperpigmentatie en kan zelfs huidkanker veroorzaken. Het is daarom uiterst belangrijk om de gezichtshuid specifieke en homogene bescherming te geven gedurende het hele jaar

Eucerin Sun Protection producten bevatten de volgende belangrijke ingrediënten

 • Een zeer doeltreffend, fotostabiel UVA-/UVB-filtersysteem met Tinosorb S biedt betrouwbare bescherming tegen zonnebrand. Goedgekeurd door de EU en Cosmetics Europe – The Personal Care Association (voorheen Colipa).
 • Glycyrrhetinezuur beschermt DNA door ondersteuning van de huideigen DNA-bescherming en herstelmechanismen.
 • De celbescherming komt van licochalcone A: een krachtige antioxidant die de huidcellen beschermt tegen schade door vrije radicalen.

Voor meer informatie

Eucerin Sun Protection

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken, of ook wel hyperpigmentatie genoemd, wordt veroorzaakt door een overproductie van melanine, het pigment dat onze huid kleur geeft. Deze overproductie wordt in gang gezet door verschillende factoren, maar de belangrijkste hiervan kunnen worden herleid tot blootstelling aan de zon, genetische factoren, leeftijd, hormonale invloeden en huidletsel of ontstekingen.

Eucerin EVEN BRIGHTER bevat Butyl-Resorcinol, dit vermindert de aanmaak van melanine in de huid en egaliseert pigmentvlekken aan de huidoppervlakte. Natuurlijk Glycyrrhetinezuur ondersteunt het huideigen UV-straling beschermings- en herstelmechanisme. De SPF 30 en een hoog UVA filtersysteem (in de dagcrème) beschermt tegen vorming van toekomstige pigmentvlekken en vroegtijdige huidveroudering. Klinische en dermatologische studies bewijzen eerste resultaten voor een meer egale en stralendere huidteint na 4 weken van dagelijks gebruik, ongeacht huidtype.

Voor meer informatie

Eucerin Even Brighter

Rimpels

Naarmate de huid veroudert, vertragen verschillende processen in de huid. Eén daarvan is de huideigen productie van Hyaluronzuur, een essentieel onderdeel van het bindweefsel. Met de verminderde productie van Hyaluronzuur kan de huid minder vocht vasthouden en verliest ze haar volume. Als gevolg daarvan deukt het bindweefsel in waardoor rimpels ontstaan en verdiepen.

Eucerin Hyaluron-Filler bevat 2 soorten moleculen van Hyaluronzuur om rimpels meer doelgericht van binnenuit op te vullen. Daarnaast bevat de formule Bio-actieve Saponine, dat de productie van het huideigen hyaluronzuur ondersteunt. De SPF 15 en UVA-bescherming (dagcrème) voorkomen op doeltreffende wijze voortijdige huidveroudering en verdieping van bestaande rimpels. Geconcentreerde dexpanthenol (nachtcrème) ondersteunt het huidherstel gedurende de nacht. Bij regelmatig gebruik wordt de huid gladder, terwijl lijntjes en rimpels zichtbaar verminderen. 

Voor meer informatie

Eucerin Hyaluron-Filler

Website Eucerin

Eucerin logo_1

Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

 • Ja
 • Een beetje
 • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?