Huidbehandelingen

Wat is Radiesse en voor wie is Radiesse bedoeld ?

Radiesse is een langdurige filler (= vulmiddel) voor het cosmetisch corrigeren van diepere rimpels en contouren. Radiesse wordt net als een hyaluronzuurfiller door middel van een fijne naald in de huid geïnjecteerd. Vanwege de sterk vullende en liftende eigenschappen van Radiesse worden deze injecties voornamelijk toegepast om de volume te vergroten of het structuur te verbeteren van bijvoorbeeld de slapen, wenkbrauwen, jukbeenderen, de wangen en de kin. Daarnaast is Radiesse ook geschikt om wat oppervlakkige rimpels en plooien te corrigeren zoals de neuslippenplooi en de marionetlijnen Ook wordt Radiesse gebruikt om de handruggen op te vullen en deze weer te verjongen. Radiesse is niet geschikt voor het opvullen van de lippen en de fronsrimpels.

Wanneer mag u niet met Radiesse worden behandeld ?

  • Indien u al eerder een overgevoeligheidsreactie had op Radiesse
  • Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft
  • Indien er al een permanent vulmateriaal op de plek van behandeling aanwezig is
  • Indien u lijdt aan een (actieve) herpes simplex infectie (koortslip). Bij een actieve koortslip wordt de behandeling uitgesteld of krijgt u een antibiotica behandeling.

Radiesse is geen gif en tast de gezichtsexpressie niet aan. De behandeling met Radiesse is niet permanent, zodat het iedere keer opnieuw aan de veranderingen in uw gezicht aangepast kan worden. Radiesse® is in 2004 door de Europese Unie goedgekeurd. Radiesse® heeft een CE- certificering, de standaard voor productveiligheid in de EU. Daarnaast is Radiesse® in 2006 goedgekeurd door de FDA, de Amerikaanse autoriteit op het gebied van productveiligheid. Radiesse behoort wereldwijd tot de top 3 van de meest gebruikte fillers.

Hoe werkt Radiesse ?

Radiesse bestaat uit een gel (70%) en calcium-hydroxylapatiet (CaHa)-deeltjes (30%) en is opgebouwd uit calcium en fosfaat-ionen. Deze bestanddelen komen van nature ook in het lichaam voor, waardoor Radiesse veilig en biocompatibel is voor het vullen van huidweefsel. Na inspuiting in de huid duwt de gel-matrix van calcium fosfaat microsferen de gezichtscontouren omhoog met direct een liftend effect en meer volume als resultaat. De ingespoten gel lost daarna geleidelijk op in het lichaam en wordt vervangen door lichaamseigen cellen die de plaats rondom de CaHa-deeltjes innemen. Hierdoor ontstaat een zachte en flexibele vulling die bestaat uit CaHa-deeltjes en natuurlijk lichaameigen weefsel (collageenmatrix). Door deze actieve stimulatie van eigen collageen blijft het effect langer zichtbaar dan de meeste andere fillers. De CaHa-deeltjes vallen slechts langzaam uit elkaar en worden op natuurlijke wijze afgebroken.

Wat houdt de behandeling met Radiesse in ?

De te behandelen huiddelen worden van te voren verdoofd. Dit gebeurt met een plaatselijke verdovingscreme en/of met een plaatselijke verdovingsspuit. Vervolgens wordt Radiesse met een dun naaldje, volgens een bepaalde patroon, meerdere malen in de huid ingespoten. De diepte van inspuiting is afhankelijk van het te behandelen gebied. Na de behandeling ziet de huid er wat rood en gezwollen uit. Ook kunnen blauwe plekjes ontstaan. Dit zijn tijdelijke verschijnselen. De zwelling trekt na twee dagen weg. Direct na de behandeling voelt de vulling hard aan, dit verdwijnt binnen een paar weken . Het effect is dus direct zichtbaar. Daarna neemt de vulling de zachtheid van het omliggende huidweefsel aan. De behandeling met Radiesse duurt 30 tot 45 minuten. Na de behandeling kunt u de dagelijkse activiteiten hervatten.

Welke resultaten kunt u van de behandeling met Radiesse verwachten ?

Een behandeling met Radiesse blijft bij de meeste patiënten een jaar of langer zichtbaar, maar de duur van het effect kan per persoon verschillen, afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl en spieractiviteit. De vulling blijft op de plek waar deze is geïnjecteerd. Voor een optimaal resultaat kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Een tweede behandeling kan na vier weken plaatsvinden.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Radiesse ?

De meest voorkomende bijwerkingen zijn (zoals vaak bij elke vorm van injectie): kneuzing, zwelling, pijn, jeuk, mogelijke verkleuring en gevoeligheid op de plaats van injectie. Deze verdwijnen meestal na enkele uren of dagen. Allergische reacties zijn zeer zeldzaam omdat het vulmiddel niet afkomstig is van dieren.

Waar moet u op letten als u met Radiesse wordt behandeld ?

Onderstaande adviezen worden vaak gegeven om het effect van de behandeling te optimaliseren:

Direct na de behandeling mag u uw dagelijkse activiteiten. Gezicht wassen, make up aanbrengen en weer verwijderen is toegestaan. Vermijd hevige druk op de wangen indien deze behandeld zijn.
Bij zwelling of napijn kunt u de behandelde gebieden behandelen met een koud kompres.
Vermijd blootstelling aan de sauna, zon of zonnebank gedurende een week
Indien u een laserbehandeling, chemische peeling of een andere behandeling op basis van een actieve huidreactie overweegt na behandeling met Radiesse , bestaat er een theoretische risico dat er een ontstekingsreactie wordt veroorzaakt in het geïnjecteerd gebied.

Wanneer dient u uw arts te waarschuwen ?

Waarschuw uw arts indien u bijwerkingen of verschijnselen bemerkt die niet hierboven zijn gemeld en die u zorgen baart.

  • Maak een afspraak voor een fillerbehandeling met Radiesse door op de logo te klikken

    Behandelkliniek
Feedback

Vindt u dit artikel nuttig?

  • Ja
  • Een beetje
  • Nee
Laat ons weten wat u vindt van dit arikel.
Vergeet uw bericht niet!
Staat uw vraag er niet tussen? Vraag het ons op Facebook!

U kunt vragen stellen aan de redactie via facebook Like onze facebook pagina en stel uw vraag.

Hoe veilig is laserontharing eigenlijk?

Mijn moedervlek verandert van vorm, kan dit kwaad ?